Jon Iver på en benk på en av Ulefoss’ mange historiske perler, Øvre Verket

En nøkkelperson med en klar visjon: Møt Jon Iver Myren

Tekst: Henrik Møane / Foto: Henrik Møane

Kan en enkelt person virkelig påvirke et helt lokalsamfunn? Dette spørsmålet får en hel ny betydning når vi blir kjent med Jon Iver Myren (35), nyansatt i førersetet for prosjektet «Lykill» i regi av Sparebankstiftelsen. Et prosjekt med mål om å bidra til vekst i Nome-samfunnet.

Med en rik karriere innen flere felt og en tydelig visjon for fremtiden, er Myren klar til å ta utfordringen med å hjelpe Nome-samfunnet å blomstre.
Fra audiologi til Lykill: En fargerik karrierevei

Gjennom sin karriere har Myren samlet en mengde erfaringer og innsikt. Han er utdannet audiograf og har de siste årene bodd i Oslo hvor han har jobbet med salg, markedsføring, undervisning og faglig oppfølgning i to av de tyngste aktørene innen audiologi og medisinsk-teknisk teknologi, de siste årene som teamleder og produktsjef. Denne rollen trigget nysgjerrigheten på ledelsesfaget, og Myren har siden fordypet seg med videreutdanninger i organisasjon og ledelse, samt offentlig styring, ledelse og økonomi.

Kombinasjonen av bred erfaring, initiativ og villighet til å ta på seg ansvar, har formet ham til den lederen han er i dag. Erfaringen hans fra varierte sektorer har utrustet ham med nøkkelkunnskap for å håndtere de utfordringene Nome-samfunnet står overfor.

Lysende entusiasme for Lykill

Vi sitter på det sjarmerende Øvre Verket på Ulefoss, en samling fredede arbeiderboliger som nå rommer museer, utstillinger, butikker og verksteder. Her, omgitt av historiens sus og rødmalte hus, kommer Myrens kjærlighet for kultur og samfunnsutvikling virkelig til syne. Fra å starte Harpefoss Hardcorefestival AS og TerribleTwo Records i eget initiativ, til å ta på seg rollen som prosjektleder for Lykill, har Myren vist god evne til å forvandle ideer til virkelighet.

Fra Øvre Verket på Ulefoss
Fra Øvre Verket på Ulefoss
Urtehagen blomstrer på Øvre Verket i Ulefoss, Foto: Henrik Møane
Urtehagen blomstrer på Øvre Verket i Ulefoss

“Lykill er spennende og utfordrende, denne kombinasjonen har alltid tiltrukket meg. Jeg er alltid ‘på’, klar for å utfordre det kjente og bidra til utvikling i Nome. Nyskaping, bærekraft, idémyldring og samarbeid er viktige holdepunkter for Lykill-programmet. Det er et utrolig privilegium å kunne jobbe med disse områdene”, uttrykker han entusiastisk.

En visjon om positivitet og innovasjon

Myrens visjon for “Lykill” er både ambisiøs og inspirerende. Han ser for seg et prosjekt som kan skape positivitet rundt innovasjon og nye måter å skape verdi på. “Lykill skal være en fasilitator for vekst. Vi vil bidra til et samfunn hvor prosjekter utvikles parallelt og organisk, og hvor alle er forberedt på vekst. Det handler om å være nytenkende. «Alt du gjør, er bra”, sier Myren overbevisende. Denne positive holdningen reflekteres i hans egne initiativer, som Harpefoss Hardcorefestival AS, og hans evne til å se potensial i alle ideer.

«Da jeg flyttet hit var noe av det første jeg tenkte hvorfor det ikke finnes en festival her. Stedet er jo superegnet og du har områder og omgivelser som nærmest er ment for festival. Dette uttalte jeg også i avisen, og ikke lenge etterpå fikk jeg en henvendelse fra en vennegjeng som også hadde hatt dette i tankene. Sånt digger jeg, og gir meg veldig tro på Nome-samfunnets vilje til å vokse og utvikle seg.» sier Myren entusiastisk.

Navigering av utfordringer og samarbeid

Enhver leder vet at utfordringer er uunngåelige, men det er hvordan vi møter disse utfordringene som virkelig teller. Myren er forberedt på å håndtere disse med åpenhet, forståelse og imøtekommenhet.

“Endring kan være en utfordring og det er viktig at vi opprettholder kredibilitet og legitimitet i lokalsamfunnet. Sparebankstiftelsens initiativ til Lykill-programmet er viktig, men det er også viktig å ha støtte i lokalsamfunnet; fra politikken til næringslivet, og fra frivillig innsats og lokalsamfunn for øvrig. Dette er alfa og omega”, uttaler Myren bestemt. Det er tydelig at han verdsetter samfunnets bidrag og initiativ.

Myren i prat med lokale entusiaster på Ulefoss
Myren i prat med lokale entusiaster på Ulefoss
Mot en lysende fremtid

Myren er begeistret for fremtiden. Han ser på Nome med friske øyne og ser mulighetene som ligger her.

“Som en kar fra Gudbrandsdalen, der det er kaldt store deler av året og kun brevann å bade i, er det en drøm å komme hit hvor det er badevann hele sommeren, sterk båtkultur og vakre strender i umiddelbar nærhet, samtidig som du har skogen bare et steinkast unna. Det er en grunn til at folk fra Østerrike, et sted med den mest spektakulære naturen i verden, kommer for å besøke Telemark.”

Han legger til at han tror det er lett å bli blind på alle mulighetene man har på Ulefoss og i Lunde. “Det er så mange kulturperler her, og jeg skulle ønske flere visste om dem.» Han peker mot det koselige antikvariatet ved siden av oss. “Dette for eksempel, må jo være det koseligste antikvariatet i Norge. Dette området er så idyllisk. Jeg føler nesten jeg er med i Emil i Lønneberget” sier han med et smil.

Sjarmerende antikvariat på Øvre Verket på Ulefoss
Sjarmerende antikvariat på Øvre Verket på Ulefoss

Jon Iver er overbevist og med en sterk tro på at fremtiden for Nome er lys. Med sitt engasjement, sin erfaring og visjon, er Myren mer enn klar for å bidra til en spennende fremtid i Nome-samfunnet.

Jon Iver Myren er klar for å ta fatt på Lykill-prosjektet fra lokalene ved Soly Park på Ulefoss
Jon Iver Myren er klar for å ta fatt på Lykill-prosjektet fra lokalene ved Soly Park på Ulefoss

 

Del